Ads 468x60px

Labels

Lewis Hamilton - analiza sezone 2012

Lewis Hamilton sa 190 bodova osvojio je četvrto mjesto u ukupno poretku. Vjerojatno bi se borio za naslov prvaka da nije odustajao mnogo puta. Zanimljivo, Lewis Hamilton je ove sezone uvijek ulazio u završnu kvalifikacijsku rundu tj. uvijek je startao u prvih 10, osim u Španjolskoj gdje je osvojio pole position, ali je diskvalificiran i startao je sa 24 pozicije.


Sezonu je počeo pole positionom u Australiji, ali je na kraju završio 3. U Maleziji je isto osvojio pole position pa završio 3. U Kini starta 7 i uspijeva se probiti do 3. mjesta. Na VN Bahreina starta drugi, no dogodili su se problemi u boksu sa stražnjom lijevom gumom pri mijenjanju guma što rezultira pad u poretku i ostvareno 8 mjesto. U Španjolskoj je osvojio pole positiona, ali starta 24. zato što je na kraju kvalifikacija imao manje od litru goriva. Ipak uspio je biti na kraju utrke 8. U Monaku starta 3., a završava 5. U Kanadi dolazi do svoje prve pobijede u sezoni 2012 startavši sa 2. mjesta. Na VN Europe starta drugi, a završava 19. zbog nesreće na stazi. U Velikoj Britaniji krenuo je s 8. mjesta i na istom mjestu je završio. Prvo odustajanje u sezoni 2012 bilo mu je na VN Njemačke. Tamo je startao 7. U Mađarskoj osvaja pole position i pobjeđuje.

U Belgiji starta 7. i odustaje zbog nesreće u 1. krugu. U Italiji pobjeđuje startavši s pole positiona. U Singapuru je ispustio vodstvo odustavši u utrci, a startao je s pole positiona. Na VN Japana starta 9. i probija se do 5. mjesta. U Koreji je startao 3., a završio 9. Ispušta vodstvo odustajanjem u Abu Dhabiju. U SAD-u pobjeđuje, a u Brazilu odustaje.



Prosječna pozicija starta: 4.3
Prosjek pozicije na kraju utrke: 9.6
Ukupno pole positiona u sezoni: 7
Ukupno pobjeda u sezoni: 4
Ukupno podija u sezoni: 7
Prosjek bodova po utrci: 9.5

Nema komentara:

Objavi komentar