Ads 468x60px

Labels

Vozačke postave za 2013: tko će gdje voziti?

 Vozačke postave za 2013 možete vidjeti ovdje.
 Još su tri utrke do kraja ovogodišnjeg Formula 1 prvenstva i već otprilike znamo tko će gdje voziti iduće godine. Donosimo vam izvještaj o vozačkim postavama za 2013. godinu.

Red Bull
Potvrđeni vozači: Sebastian Vettel i Mark Webber
U Red Bull-u su se odlučili na istu vozačku postavu i tu nema previše iznenađenja.
 Ferrari
Potvrđeni vozači: Fernando Alonso i Felipe Massa
U Ferrari-ju vozačka postava ostaje ista kao i ove godine. Alonso je bio siguran jer je vezan ugovorom do 2016., ali je Massa u zadnjim utrkama zaradio jednogodišnje produljenje ugovora.
McLaren - Mercedes
Potvrđeni vozači: Jenson Button i Sergio Perez
U McLarenu je najviše prašine diglo prelaženje Lewisa Hamiltona u Mercedes. Jenson Button je sada konačno dobio priliku biti broj 1 u ekipi, a Sergio Perez ovime je dobio priliku života i priliku da se iskaže od čega je građen.
Lotus
Potvrđeni vozači: Kimi Raikkonen
U Lotusu se nedavno pojavila vijest da Kimi Raikkonen ostaje i iduće sezone, ali drugi vozač nije potvrđen. Šef momčadi Eric Boullier vjeruje da će i Romain Grosjean ostati i iduće sezone.
Mercedes
Potvrđeni vozači: Lewis Hamilton i Nico Rosberg
Mercedes je predstavio novoga vozača za iduću godinu. To će biti Lewis Hamilton. Time je Michael Schumacher ostao bez vozačkog mjesta u 2013., ali kasnije je potvrdio da odlazi u mirovinu, posljednji puta (po njegovoj izjavi). Lewis je brz i sad ćemo saznat da li je stvarno Mercedesov bolid loš ili je Michaelova starost zaslužna za takav plasman.
Sauber
Potvrđeni vozači: Nico Hulkenberg
Prazno mjesto u Sauberu popunio je Nico Hulkenberg, ali tko će voziti uz njega, to se ne zna. Moguće je da na drugo mjesto dođe Esteban Gutierrez, Meksikanac. Postoji mogućnost da će Kamui Kobayashi ostati.
Williams
Nitko još nije potvrđen od vozača.
Obojica vozača Williams-a donose velike sponzorske novce. Maldonado donosi više novaca i imao je ove sezone jednu spektakularnu pobjedu, ali često je ostajao bez bodova. Bruno Senna češće je bio u bodovima, ali često je bio prespor. S druge strane, Valteri Bottas pokazao je impresivnu brzinu na prvim slobodnim treninzima, a i on donosi važne sponzorske milijune.
Force India
Nitko još nije potvrđen od vozača.
Iako su mislili zadržati ekipu, Nico Hulkenberg je prešao u Sauber. Paul di Resta će vjerojatno ostati, a uz njega se spominje i Adrian Sutil i Jaime Algersuari. Također imaju i trećeg vozača Julesa Bianchia koji bi bio dobra opcija.
Torro-Rosso
Potvrđeni vozači: Daniel Ricciardo i Jean-Eric Vergne
Vozačka postava ostaje ista, a znamo da nije neuobičajeno da Torro-Rosso otpusti vozače bez nekog objašnjenja. Tako su bez posla prošle godine bez posla ostali Sebastian Buemi i Jaime Algersuari.
Catterham
Nitko još nije potvrđen od vozača.
Heikkiju Kovalainenu je istekao ugovor, a Vitaly Petrov nije baš impresionirao ove sezone. U igri za mjesto u momčadi bore se Bruno Senna i Jaime Algersuari. Oni, vjerojatno čekaju rasplet boljih momčadi, nego ovih.
Marussia:
Nitko još nije potvrđen od vozača.
Pojavile su se glasine da bi Max Chilton mogao postati četvrti Britanac u Formuli jedan. Timo Glock i Charles Pic još nisu potvrđeni za momčadsku postavu za iduću sezonu. Moguće je da će netko od njih u veći tim.
HRT:
Nitko još nije potvrđen od vozača.
Bernie Ecclestone kaže kako se vjerojatno HRT neće natjecati iduće sezone. Što se vozača tiče, španjolska ekipa želi jednog Španjolca. Fernando Alonso je van te igre, Jaime Algersuari vjerojatno nebi želio voziti na začelju. Spominje se Pedro de la Rosa koji će vjerojatno ostati, ali ostalo je nepoznanica.

Slike vozača koji su potvrđeni za sljedeću sezonu:

Red Bull:
















Ferrari:

















 McLaren Mercedes:

















Mercedes:




















Lotus:












Sauber:















Torro-Rosso:

















Nema komentara:

Objavi komentar