Ads 468x60px

Labels

Sebastian Vettel pobijedio na uzbudljivoj utrci VN Malezije


Sebastian Vettel pobijedio je na VN Malezije. Momčadski dvoboji između vozača Red Bulla i Mercedesa su obilježili utrku.

Na početku utrke vozači startaju na intermediate (zelenim) gumama. Fernando Alonso je dobro startao i probio se na drugo mjesto, a Felipe Massa je izgubio nekoliko pozicija. Mark Webber je isto dobro startao i borio se za drugu poziciju. U drugom zavoju Sebastian Vettel je jače zakočio, a Fernando Alonso je udario u njega i jedan dio prednjeg krila mu je strugao po stazi. Odlučili su da neće ulaziti u boks i na startno - ciljnoj ravnini prednje krilo je otpalo i zaglavilo je pod bolid, te je Fernando Alonso bez kontrole otišao naprijed i zapeo u pijesku pa je tu završio svoj nastup. To je bila 200. utrka za Fernanda Alonsa.

Pri ulasku u boks, Sebastian Vettel je izgubio vodstvo jer je ušao jedan krug ranije. Mark Webber, Nico Rosberg i Lewis Hamilton su to napravili pravovremeno i tako formirali vodeću četvorku. Sebastian Vettel je pao na treće mjesto jer ga je Lewis Hamilton prestigao kroz bokseve. Pri ulasku u boks prvi puta, Lewis Hamilton se zabunio te krenuo prema McLarenovim mehaničarima.  Force Indija je imala katastrofa promjenu guma u boksu jer kod Adriana Sutila i Paula di Reste su imali problema pri promjeni zadnje lijeve gume.

Na stazi je Sebastian Vettel prestigao Lewisa Hamiltona. Naposljetku, Vettel je krenuo napadati Webbera za prvo mjesto, unatoč tomu što su iz momčadi mu rekli da čuva poziciju i gume, ali Vettel je prošao Webbera i čuvao vodstvo do kraja utrke.

Cijelo to vrijeme, Nico Rosberg je vozio brže krugove od Lewisa Hamiltona i pokušavao ga prestići, ali stigla je uputa iz boksa da ostane na toj poziciji. Ostali, Felipe Massa je vozio jednu običnu utrku, tek je na kraju počeo nizati brze krugove i uspio je preteći Romaina Grosjeana. Kimi Raikkonen je na startu izgubio nekoliko pozicija i tijekom utrke se borio da dođe na bolju poziciju. Bodove su još osvojili: Nico Hulkenberg, Sergio Perez i Jean-Eric Vergne. Obje Force Indije su odustale, Pastor Maldonado je odustao, Daniel Ricciardo je odustao i Jenson Button je odustao.

Poredak:

1. Vettel Red Bull-Renault
2. Webber Red Bull-Renault
3. Hamilton Mercedes
4. Rosberg Mercedes
5. Massa Ferrari
6. Grosjean Lotus-Renault
7. Raikkonen Lotus-Renault
8. Hulkenberg Sauber-Ferrari
9. Perez McLaren-Mercedes
10. Vergne Toro Rosso-Ferrari
11. Bottas Williams-Renault
12. Gutierrez Sauber-Ferrari
13. Bianchi Marussia-Cosworth
14. Pic Caterham-Renault
15. van der Garde Caterham-Renault
16. Chilton Marussia-Cosworth

Odustali:

17. Button McLaren-Mercedes
18. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari
19. Maldonado Williams-Renault
20. Sutil Force India-Mercedes
21. Di Resta Force India-Mercedes
22. Alonso Ferrari 

Nema komentara:

Objavi komentar